Kuinka henkilöstöpalvelualan yritys tuo lisäarvoa yritystoimintaasi?

Henkilöstön rekrytointi on monille yrityksille yksi tärkeimmistä ja samalla haastavimmista tehtävistä. Onnistuneet rekrytoinnit vaikuttavat suoraan yrityksen menestymiseen, kun taas virherekrytoinnit voivat tulla kalliiksi. Kuinka henkilöstöpalvelualan yritys tuo lisäarvoa yritystoimintaasi? Kannattaako rekrytointiprosessi ulkoistaa henkilöstöpalvelualan yritykselle?

Ulkoistamalla selvää säästöä

Henkilöstöpalvelualan yrityksen käyttäminen kumppanina suorarekrytointi– tai vuokrahenkilöstötarpeissa säästää yrityksellesi rahaa. Kuinka niin? Yrityksen itsensä hoitamana rekrytointiprosessin hintalappu voi kasvaa yllättävän suureksi, sillä usein rekrytointia hoidetaan yrityksen sisällä oman ydintyön ohessa. Käyttämällä henkilöstöpalvelualan yritystä kumppanina rekrytoinneissa, voit käyttää oman arvokkaan työaikasi siihen ydintoimintaan, joka tuo yrityksellesi kasvua ja tulosta – samalla kun rekrytointi hoituu puolestasi toisaalla. Oman yrityksen sisäisen rekrytointitiimin ja kalliiden rekrytointijärjestelmien ja työnhakukanavien ostamisen sijaan tulee edullisemmaksi luottaa kumppaniin, joka hoitaa rekrytointia samalla intohimolla, jolla itsekin sen hoitaisit. Henkilöstöpalvelualan yrityksen asiantuntemus, verkostot ja kokemus rekrytointi- ja työsuhdeprosessien läpiviennistä nopeuttaa ja tehostaa rekrytointiprosessia, jolloin avoimet tehtävät saadaan täytettyä nopeasti ja laadukkaasti.

Riskitöntä rekrytointia

Rekrytointiin liittyy aina riskejä. Virherekrytointi tai työsuhteen päättymiseen tai tarpeiden äkillisiin muuttumiseen liittyvät juridiset haasteet voivat olla monimutkaisia ja aiheuttaa paljon päänvaivaa yrityksessä. Ulkoistamalla rekrytoinnin siirrät nämä riskit henkilöstöpalvelualan yritykselle ja samalla saat hyviä vinkkejä henkilöstöalan ammattilaisilta esimerkiksi työntekijöiden työsuhteisiin liittyen.

Näkyvyyttä ja mainetta

Henkilöstöpalvelualan yrityksillä on laajat verkostot ja pääsy useisiin työpaikkailmoituskanaviin, jotka eivät välttämättä ole suoraan yrityksen ulottuvilla. Hyödyntämällä kumppania rekrytoinnissa saat työpaikkailmoituksen leviämään useisiin kanaviin tavoittamaan parhaat osaajat. Henkilöstöpalvelualan yrityksiltä hoituvat myös erilaiset markkinointikampanjat passiivisten työnhakijoiden tavoittamiseksi.

On aina asiakasyrityksen päätettävissä, halutaanko rekrytointi tehdä yrityksesi nimellä vai anonyymisti. Julkinen, yrityksen nimellä tehty työpaikkailmoitus lisää yrityksesi näkyvyyttä ja houkuttelee potentiaalisia hakijoita, jotka ovat kiinnostuneita juuri teidän yrityksestänne. 

Vastuullisuus ennen kaikkea

Yhä useampi yritys arvostaa vastuullisuutta ja sitä, että yhteistyökumppaneiden arvot kohtaavat yrityksen arvojen kanssa. Kun käytät henkilöstöpalvelualan yritystä kumppanina rekrytoinnissa tai vuokratyöntekijöiden työnantajana, voit olla varma, että vuokratyöntekijöiden palkanmaksu, lomat ja muut lakisääteiset velvoitteet hoidetaan asiantuntevasti. Tarvittaessa voit ulkoistaa koko henkilöstön työsuhteet alan yrityksen hoidettavaksi, jolloin yrityksesi ei tarvitse omaa sisäistä palkkahallintoa tai HR-henkilöstöä. Me Workerilla toimimme aina omien arvojemme mukaan – joustavasti, luotettavasti ja oikeudenmukaisesti – ja hoidamme jokaisen rekrytoinnin ammattitaidolla. Käy lukemassa, mitä asiakkaamme ovat meistä mieltä Referenssit- sivultamme ja ota yhteyttä, mikäli kaipaat apua henkilöstöasioissa.

Worker uutiskirje

Tilaamalla Worker-uutiskirjeen saat mm. ajankohtaista tietoa työpaikoista, vinkkejä työnhakuun sekä tietoja eri koulutusmahdollisuuksista.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Registration is currently disabled.

Forgotten Password