SUORAHAKU

SUORAHAKU ON PARAS RATKAISU SILLOIN, KUN HALUTAAN ETSIÄ TYÖNTEKIJÄÄ YRITYKSEEN ILMAN JULKISIA HAKUILMOITUKSIA

Suorahaku tavoittaa alansa halutuimmat ammattilaiset

Suorahaku eli headhunting tarkoittaa palvelua, jossa etsitään alansa ammattilaisia ilman julkista työpaikkailmoittelua. Suorahaussa käytämme potentiaalisten henkilöiden löytämiseen laajoja verkostojamme, kattavaa osaajapooliamme ja suorahakuun tarkoitettuja kanavia, kuten LinkedIn Recruiter-työkalua. Suorahakua tehdään usein perinteisen haun rinnalla tehostaen rekrytointia, jolloin tavoitetaan samalla sekä aktiiviset että passiiviset työnhakijat tai koko rekrytointi voidaan hoitaa hiljaisesti pelkän suorahaun avulla.

Suorahakua käytetään eri alojen toimihenkilörekrytoinneissa, kun halutaan löytää alansa parhaat asiantuntijat, päälliköt tai johtajat.

Asiantuntijan suorahaku
Asiantuntijan suorahaku
Päällikön tai esihenkilön suorahaku
Päällikön tai esihenkilön suorahaku
Johtajan suorahaku
Johtajan suorahaku

SUORAHAUN AVULLA ON MAHDOLLISTA LÖYTÄÄ SELLAISET ALANSA AMMATTILAISET, JOTKA EIVÄT OLE AVOIMESTI TYÖNHAUSSA. SUORAHAKU TARKOITTAA PROSESSIA, JOSSA ETSIMME OSAAVIMMAT ASIANTUNTIJAT, PÄÄLLIKÖT JA JOHTAJAT YRITYKSEESI ILMAN JULKISTA TYÖPAIKKAILMOITTELUA.

Ammattimaisesti toteutettu suorahaku on tehokas rekrytointimenetelmä ja tarjoaa ratkaisun useisiin eri tilanteisiin ja tarpeisiin:

Passiiviset työnhakijat
Suorahaulla tavoitamme osaajat, jotka eivät ole aktiivisessa työnhaussa ottamalla heihin suoraan yhteyttä.
Kilpailu työvoimasta
Kun halutaan rekrytoida työntekijöitä tehtäviin, joihin ei ole työvoimaa vapailla markkinoilla, on suorahaku paras vaihtoehto.
Oman rekrytoinnin tukena
Yritykselläsi on oma rekrytointiprosessi käynnissä, joka ei ole tuottanut tulosta tai haluat suorahaun tehostamaan omaa ilmoitushakuasi.
Erityisosaaminen
Suorahaku on tehokas menetelmä silloin, kun haetaan työntekijöitä tehtäviin, joissa vaaditaan tarkoin määriteltyä erikoisosaamista tai tietynlaista työtaustaa.
Täsmäkontaktointi
Haluat löytää kustannustehokkaasti yksittäisiä alan tekijöitä ilman aikaa vievää haku-, haastattelu- ja valintaprosessia.
Arkaluontoinen tilanne
Suorahaku on ainoa vaihtoehto silloin, kun rekrytointitilanne on arkaluontoinen esimerkiksi organisaation sisäisten strategisten muutosten vuoksi.
Hiljainen haku
Suorahaku on hyvä valinta silloin, kun haluat salata rekrytoinnin esimerkiksi kilpailevilta yrityksiltä.
Hybridihaku
Suorahakua käytetään Workerin perinteisen ilmoitushaun tukena asiantuntijoiden, päälliköiden ja johdon vaativissa rekrytoinneissa, jolloin kyseessä on hybridihaku tai yhdistelmähaku.

”Meille Suvicille on tullut useampia henkilöitä taloon Workerin kautta. Nämä ovat olleet onnistuneita rekryjä, joiden kautta olemme saaneet hyviä, pitkäaikaisia työntekijöitä. Yhteydenpito ja yhteistyö on ollut toimivaa ja aikataulut ovat pitäneet. Kun olemme ilmaisseet tarpeen ja aikataulun, Worker on saanut meille järkevässä ajassa vaihtoehtoja tutkittavaksi. Vaikuttaa siltä, että yrityksellä on hyvä verkosto potentiaalisia hakijoita. Workerin tekemistä ennakkohaastatteluista olemme saaneet myös hyvää lähtöinformaatiota kandidaattien jatkohaastatteluita varten. Yhteydenpito ja yhteistyö on ollut kokonaisuudessa toimivaa ja tulemme jatkamaan rekrytointiyhteistyötä Workerin kanssa.”

Janne Räisänen, Tuotantojohtaja, Suvic Oy

WORKERILLA ON PALJON KOKEMUSTA MM. RAKENNUSALAN JA TEOLLISUUDEN TOIMIHENKILÖIDEN, MYYNNILLISTEN ROOLIEN, IT- ALAN OSAAJIEN, TALOUSHALLINNON ASIANTUNTIJOIDEN JA USEIDEN ALOJEN JOHTOPOSITIOIDEN ONNISTUNEISTA SUORAHAKUPROSESSEISTA.

Kun haluat löytää halutuimmat ammattilaiset suorahaun avulla, kuinka suorahakuprosessi etenee?

01
Menestysprofiili
Tutustumme yrityksesi toimintaan, kulttuuriin, arvoihin ja toimintaympäristöön sekä tehtävänkuvaan ja toiveisiisi. Luomme yrityksestäsi ja haettavasta positiosta menestysprofiilin, joka ohjaa suorahakuprosessiamme.
02
Hakijakartoitus
Teemme perusteellisen hakijakartoituksen verkostoissamme ja suorahakukanavissamme.
03
Longlist
Koostamme listan potentiaalisimmista henkilöistä. Käymme listan halutessasi kanssasi läpi ennen kontaktointia erillisessä etä- tai läsnätapaamisessa. Voit siis vaikuttaa siihen, keneen otamme yhteyttä tai voit jättää valinnan meidän käsiimme.
04
Kontaktoiminen
Otamme yhteyttä potentiaalisimpiin henkilöihin ja kartoitamme heidän kiinnostustaan tarjolla olevaan positioon. Kohtaamme heidät luottamuksellisesti ja vahvistamme työnantajamielikuvaasi ensimmäisestä kontaktista lähtien.
05
Keskustelut
Käymme keskusteluita positiosta kiinnostuneiden henkilöiden kanssa. Selvitämme, vastaako täytettävä positio ja yritys henkilön toiveita ja löytyykö henkilöltä tarvittavaa osaamista täytettävään positioon.
06
Ehdokasesittelyt
Esittelemme sopivimmat henkilöt sinulle ja annamme oman arviomme henkilöiden soveltuvuudesta kyseiseen yritykseen ja tehtävään.
07
Haastattelu
Sovimme potentiaalisimmille henkilöille haastattelut kanssasi ja tarvittaessa tulemme mukaan haastatteluihin.
08
Henkilöarviointi
Suosittelemme henkilöarviointia loppuvaiheen kandidaateille rekrytointipäätöksen onnistumisen varmistamiseksi tai palkattavalle työntekijälle johtamisen helpottamiseksi ja työntekijän sitouttamiseksi.
09
Viestintä
Pidämme sinut ja kaikki prosessissa mukana olevat henkilöt ajan tasalla suorahakuprosessin etenemisestä sen kaikissa vaiheissa.
10
Työntekijävalinta ja työtarjous
Teet työtarjouksen valitsemallesi henkilölle. Olemme tarvittaessa apuna työsuhteen ehtojen neuvottelussa, työsopimuksen luomisessa ja muissa työsuhteeseen liittyvissä asioissa.
11
Tuki ja seuranta
Seuraamme työntekijän suoriutumista ja kysymme palautetta työntekijästä.

Haluatko löytää alasi halutuimmat ammattilaiset?
Ota yhteyttä Workerin suorahaun asiantuntijoihin

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Registration is currently disabled.

Forgotten Password