Workerin avulla työtä ja koulutusta ukrainalaisille

Henkilöstöpalvelualan yrityksenä me Workerilla olemme tottuneet siihen, että keksimme jatkuvasti uusia ratkaisuja työelämän muuttuviin haasteisiin. Kun vuonna 2022 ukrainasta saapui Suomeen valtava määrä pakolaisia ja samaan aikaan yrityksissä oli huutava pula työntekijöistä, olimme jälleen uuden haasteen edessä. Miten saisimme yhdistettyä osaajapulasta kärsivät asiakasyritykset ja työtä vailla olevat ihmiset, kun kuiluna välissä on yhteisen kielen puute, suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumisen arjen haasteet ja tarve osaamisen kehittämiselle?

Yhteistyötä monen toimijan kesken

Workerin toiminta Kankaanpäässä on yksi esimerkki työstämme ukrainalaisten työllistämiseksi. Pelkästään Kankaanpäässä olemme työllistäneet kymmeniä ukrainalaista palkallisella oppisopimuskoulutuksella mm. tuotanto- ja teollisuusalan töihin. Kankaanpään toimistomme muutti hiljattain samoihin tiloihin vastaanottokeskuksen kanssa, jotta ukrainalaisten työllistäminen sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Yhteistyötä on tehty ja tehdään edelleen myös monen muun toimijan kanssa – kielimuuria on murrettu yhteistyössä oppilaitosten ja tulkkien kanssa ja välillä kommunikointi on hoitunut kääntäjäsovellusten kautta. Osa ukrainalaisista on hankkinut yksityistä kielen opetusta ja mm. Sataedu järjestää alueen työntekijöille kieliopintoja. Hyvin sujuneesta yhteistyöstä osa kiitoksesta kuuluu tietysti Kankaanpään kaupungille ja töitä tarjoaville asiakasyrityksille, joista yksi esimerkki on Jatelco Oy. Monen toimijan välinen yhteistyö ja ukrainalaisten pakolaisten onnistunut työllistäminen Kankaanpäässä on huomioitu useissa medioissa ja siitä voi lukea mm. Seutukaupunkien sivuilta.

Uusia innovaatioita ja tulevia hoiva-alan ammattilaisia

Workerilla on vankkaa kokemusta erilaisten koulutusten järjestämisestä ja vallitsevan työvoimapulan vuoksi olemme jo vuosia kouluttaneet uusia osaajia niille aloille, joilla työvoimasta on suurin pula.

Kankaanpään Worker yhteistyössä Kankaanpään Opiston kanssa innovoivat vuonna 2022 uudenlaisen hoiva-alan hyvinvointiavustajan koulutuksen alueen ukrainalaisille. Koulutus antaa edellytykset jatko-opiskelulle ja työllistymiselle ja ensimmäiselle kurssille saatiin 25 innokasta ukrainalaista opiskelijaa.

Koulutuksen kehittäjällä, Workerin Kankaanpään toimiston vetäjällä Petri Syrjätiellä on mittava hoiva-alan tausta ja vankkaa osaamista hoiva-alan rekrytoinneista. Petri toimii hoiva-alan koulutuksessa itse myös yhtenä opettajana ja hän sai helmikuussa 2023 koulutuksestaan innovaatiopalkinnon Kankaanpään kaupungilta.

Yhteiskuntaan integroituminen alkaa työllistymisestä

Workerin väelle tärkeintä on ollut nähdä se, kuinka Ukrainasta saapuneet ihmiset pääsevät arkeen kiinni, integroituvat suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään ja saavat mahdollisuuden hyödyntää aiempaa osaamistaan ja kerryttää uutta osaamista. Samalla apuna on oltu siellä missä on tarvittu – on viety ruokakasseja, hankittu talvirenkaita ja huolehdittu siitä, että ihmiset pärjäävät.

Kankaanpäässä hyväksi havaittua mallia on nyt monistettu Workerilla myös muualle Suomeen, joten jatkossa saamme työllistettyä ukrainalaisia jouhevasti useammalla paikkakunnalla. Yhteistyöverkostojen rakentaminen vie aikaa, mutta olemme sitoutuneita tekemään kaikkemme ukrainalaisten työllistymisen helpottamiseksi.

Äänestä Workerin vastuullisuusteko voittoon

Worker on ehdolla Oikotien Työelämän vastuullisuusteko 2023 -palkinnon saajaksi ukrainalaisten hyväksi tekemällämme työllä. Oikotie on valinnut tekomme TOP10 työelämän vastuullisuusteon joukkoon, joista Suomen kansa äänestää voittajan. Kuka tahansa on voinut ehdottaa Oikotielle työelämän vastuullisuustekoja jotka kaipaisivat tunnustusta, ja nyt on aika äänestää niistä paras.

Ehdokkuus merkitsee meille Workerilaisille todella paljon, sillä pyrimme jokapäiväisessä arjessamme tekemään kaikkemme, jotta ihmiset löytävät mieluisia työmahdollisuuksia ja yritykset oikeanlaisia osaajia. Haluamme osoittaa omalla tekemisellämme sen, että henkilöstöpalvelualan yritys voi olla luotettava työnantaja, oikeudenmukainen toimija ja joustava kumppani kaikissa työelämän vaiheissa. Sitä me Workerina olemme.

Tekoja voi äänestää 7.5.2023 asti äänestyssivulla, josta pääsee lukemaan kaikki kymmenen parhaan joukkoon yltäneet työelämän vastuullisuusteot. Jos sinäkin koet työmme ukrainalaisten hyväksi merkitykselliseksi, äänestä Workerin vastuullisuustekoa 7.5.2023 mennessä.

Worker uutiskirje

Tilaamalla Worker-uutiskirjeen saat mm. ajankohtaista tietoa työpaikoista, vinkkejä työnhakuun sekä tietoja eri koulutusmahdollisuuksista.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Registration is currently disabled.

Forgotten Password