Henkilöstövuokraus on paljon muutakin kuin keikkatyötä

Henkilöstövuokraus sanana tuo ensimmäisenä mieleen pikaiset keikkatyöt ja äkilliset sairastapausten tuuraukset. Joskus se on sitäkin, mutta mitä kaikkea muuta henkilöstövuokraus voi olla?

Mitä henkilöstövuokraus tarkoittaa?

Henkilöstövuokraus tarkoittaa palvelua, jossa työntekijä tekee töitä tietyssä yrityksessä, mutta työnantajana toimii henkilöstöpalvelualan yritys – kuten Worker.

Tyypillisessä tapauksessa asiakasyrityksellä on työvoiman tarve, mutta ei aikaa, osaamista tai muita resursseja rekrytointiprosessin käynnistämiseen. Silloin asiakasyritys ottaa yhteyttä henkilöstöpalvelualan yritykseen, josta löydetään yritykselle työntekijä joko valmiista työnhakijoiden verkostosta tai etsimällä hakukanavien kautta asiakkaalle täsmäosaamista tiettyyn tehtävään.

Rekrytointiprosessin jälkeen asiakas valitsee hänelle ehdotetuista työnhakijoista yritykselleen sopivimman työntekijän.

Worker henkilöstöpalvelut

Milloin kyseessä on henkilöstövuokraus?

Mikäli asiakas haluaa henkilöstöpalvelualan ammattilaisten toimivan työntekijän työnantajana, on kyseessä henkilöstövuokraus. Mikäli asiakas haluaa ottaa työntekijän töihin omille palkkalistoilleen, on kyseessä suorarekrytointi.

Henkilöstövuokrauksessa henkilöstöpalvelualan yritys – kuten Worker – hoitaa kaikki työnantajavelvoitteet työntekijän suuntaan ja toimii työsuhteessa työnantajana ja palkanmaksajana.

Jos haluat lukea lisää kaikesta siitä, mitä Worker työnantajana hoitaa, lue tämä postauksemme aiheesta!

Sopimuksen läpikäyntiä Workerin toimistolla

Onko henkilöstövuokraus pelkkää keikkatyötä?

Vaikka henkilöstövuokrauksella on edelleen keikkatyön maine, ei henkilöstövuokraus tarkoita pelkkiä lyhyitä työsuhteita tai äkillisiä tuurauksia. Henkilöstövuokrauksen kautta löytyy mm.:

  • vakituisia työsuhteita
  • osa-aikaista työtä opintojen oheen
  • satunnaisia työkeikkoja
  • kokoaikaisia kesätöitä

– ihan kaikenlaisia työsuhteita lähes jokaiselle toimialalle! Jokaisella Workerin yli tuhannella työntekijällä on samanlaiset oikeudet kuin kenellä tahansa samoissa yrityksissä työskentelevillä työntekijöillä, mutta palkkakuitissa palkan maksajana lukee Worker ja kaikissa työsuhteeseen liittyvissä asioissa työntekijä voi kääntyä meidän puoleemme.

Noudatamme työsuhteissamme aina työehtosopimuksia ja työlainsäädäntöä.

Usein työntekijämme viihtyvät meidän työntekijöinämme niin hyvin, että eivät houkutteluista huolimatta halua siirtyä asiakasyritysten omille kirjoille. Silloin me tiedämme, että olemme hoitaneet työmme hyvin ja aidosti huolehtineet työntekijöistämme arvojemme mukaisesti: joustavasti, luotettavasti ja oikeudenmukaisesti.

Worker uutiskirje

Tilaamalla Worker-uutiskirjeen saat mm. ajankohtaista tietoa työpaikoista, vinkkejä työnhakuun sekä tietoja eri koulutusmahdollisuuksista.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Registration is currently disabled.

Forgotten Password