HENKILÖARVIOINTI

WORKER-REKRYSSÄ YHDISTYY REKRYTOIVIEN ALAN AMMATTILAISTEN OSAAMINEN JA ALAN PARHAAT HENKILÖARVIOINTIMENETELMÄT.

Me Workerilla teemme henkilöarviointeja joko irrallisena kokonaisuutena, tai sisällytämme ne sovittaessa rekrytointipalveluihimme varmistaaksemme oikeanlaisen tekijän ja työtehtävän kohtaamisen.

Henkilöarviointeja käytetään monenlaisiin tarpeisiin – niiden avulla voidaan varmistaa rekrytoinnin onnistuminen, tai niitä voidaan käyttää organisaation sisällä arvioitaessa esimerkiksi johdon kompetenssia tai organisaation muutostilanteissa, kuten organisaation sisällä tapahtuvien työtehtävien ja roolien muutostilanteissa ja ylennyksissä.

Henkilöarviointien avulla voidaan tehdä erilaisia kompetenssi- ja kehitysanalyyseja organisaation sisällä. 

HENKILÖarviointi

Kun halutaan varmistaa rekrytointiprosessin onnistuminen, henkilöarviointi yhdistettynä muuhun rekrytointiprosessiin tuo luotettavan lopputuloksen.

Henkilöarviointi tuo rekrytointiprosessiin lisäarvona objektiivisen näkemyksen henkilön soveltumisesta työtehtävään ja yleisesti arvion henkilön vahvuuksista ja kehittämiskohteista.

Henkilöarvioinnin avulla tunnistetaan yksilön kyvykkyys ja tulevaisuuden potentiaali ja saadaan arvokasta tietoa työtehtävien painotukseen ja urakehitykseen liittyen.

Henkilöarvioinneissa käytämme psykometriikan uusimpia kehitysaskeleita hyödyntäviä, erilaisia kyky- ja taitotestejä sekä erilaisia arviointityökaluja henkilön arvojen ja työpersoonallisuuden arviointiin. 

Arviointiprosessiin voidaan asiakkaan halutessa sisällyttää myös psykologin tekemä henkilöarviointi. Tutkimusten mukaan henkilöarviointien käyttö parantaa suoriutumista ja sitouttaa työntekijöitä.

Teemme henkilöarviointeja joko irrallisena kokonaisuutena, tai sisällytämme ne sovittaessa rekrytointipalveluihimme varmistaaksemme oikeanlaisen tekijän ja työtehtävän kohtaamisen.

Esikarsintapalvelut

Mikäli yrityksesi tarvitsee apua rekrytoinnissa hakijoiden karsintaan, me Workerilla autamme.

Suoritamme esikarsintoja tunnistamaan hakijamassasta potentiaalisimmat työnhakijat työkäyttäytymisen, motivaation, ja taitojen perusteella. WORKER-REKRYn toteuttama esikarsinta perustuu objektiiviseen analyysiin hakijoista psykometriikkaa hyödyntäen.

Laadukkkaalla ja tehokkaalla esikarsinnalla organisaation rekrytointiprosessi nopeutuu ja prosessiin saadaan lisää luotettavuutta. Toteuttamamme esikarssinnan jälkeen voit keskittyä haastattelemaan soveltuvimmat hakijat, tai pyytää jatkoapua meiltä.

Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö alta, niin suunnitellaan tarpeisiisi sopivat arviointimenetelmät!

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Registration is currently disabled.

Forgotten Password