8 vinkkiä, joiden avulla ehdit saada vielä kesätyön

Vielä ei ole liian myöhäistä saada kesätöitä! Ota tästä talteen vinkit kesätyön hakemiseen ja ehdit saada vielä kesätyön!

1. Mieti, millaisia kesätöitä haluat tehdä?

Sinulla on varmasti mielessä jokin unelmakesätyö? Tähtää ensimmäiseksi unelmasi mukaisiin kesätyöpaikkoihin, mutta sen lisäksi on hyvä miettiä valmiiksi muutama varavaihtoehto, jos kesätöitä ei löydykään juuri siltä alalta, jossa ensisijaisesti haluaisit työskennellä. Kesätöitä löytyy ihan jokaiselta alalta ja kaiken tasoisille työntekijöille aina aloittelijoista kokeneisiin konkareihin.

Workerin kiinteistöalan kesätyöntekijät harjaavat pihaa

2. Suhtaudu kesätyömahdollisuuksiin avoimin mielin!

Kesätyömahdollisuuksiin kannattaa suhtautua positiivisin ja avoimin mielin, sillä kesätöissä piilee valtavasti mahdollisuuksia! Kesä voi olla hyvää aikaa kokeilla jotain täysin uuttakin alaa ja kerätä uudenlaista osaamista – miltä kuulostaisi kokeilla esimerkiksi rakennusapulaisen tehtäviä tai lähteä Suomen suurimmille festareille töihin? 

3. Selaa alueesi työpaikkailmoituksia aktiivisesti

Avoimia työpaikkoja löydät esimerkiksi henkilöstöpalvelualan yritysten sivuilta, yritysten omilta verkkosivuilta ja erilaisista työnhakuportaaleista, kuten Oikotiestä ja Duunitorista. Uusia työpaikkailmoituksia tulee lisää päivittäin, joten kannattaa katsoa aktiivisesti uudet ilmoitukset läpi. Workerin kaikki kesätyöpaikat löytyvät kootusti kesätyösivulta, jossa kesätöitä voi selailla työntekoalueen tai alan mukaan. Vielä ei ole liian myöhäistä saada kesätöitä, sillä kesätyöpaikkoja on paljon tarjolla.
Workerin ravintola-alan kesätyöntekijä pyyhkii pöytää ravintolassa

4. Käytä verkostoja hyväksi

Kaikkia omia kontakteja ja verkostoja kannattaa käyttää ehdottomasti hyväksi työnhaussa. Voit kertoa työnhaustasi ja ottaa yhteyttä esimerkiksi:

  • Aiempien työpaikkojen tai harjoittelupaikkojen esihenkilöihin
  • Aiempien työpaikkojen työkavereihin
  • Mielenkiintoisissa yrityksissä tai henkilöstöpalvelualalla työskenteleviin tuttuihin tai sukulaisiin
 
Vaikka aiemmin ”suhteilla töihin” menemistä pidettiin negatiivisena asiana, nykyään ymmärretään, että verkostojen hyödyntäminen on ainoastaan hyvä juttu!
Workerin varastoalan kesätyöntekijä kävelee varastossa

5. Somen voima käyttöön!

Verkostoista puheen ollen, somekanavat ovat loistava keino oman työnhaun rummuttamiseen. Kerro kesätyöhaustasi omissa somekanavissasi, jotta tuttusi tietävät, että olet vailla kesätyötä. Somen avulla kesätyö saattaa tulla luoksesi sen sijaan, että sinä joudut juoksemaan kesätöiden perässä.

5. Linkedin- profiili kuntoon

Linkediniä kannattaa hyödyntää työnhaussa ja työelämässä muutenkin, sillä siellä viettävät aikaansa monet rekrytoijat ja yritysten päättäjät. Linkedin ei kuitenkaan ole pelkästään johtajien ja päättäjien paikka, vaan siitä on hyötyä ihan jokaiselle alasta ja työtilanteesta riippumatta.

Luo itsellesi profiili ja kirjoita itsestäsi myyvä teksti profiiliisi. Sen jälkeen voit verkostoitua ihmisten kanssa laittamalla heille ”connect”- pyynnön. Nappaa verkostoosi ensin omat kaverisi, sitten opiskelu- ja työkaverit aiemmista työpaikoista ja opinnoista ja sen jälkeen tutut ja tuntemattomat ihmiset, jotka työskentelevät aloilla, jotka sinua kiinnostavat! Linkedinissä on täysin hyväksyttyä verkostoitua myös ennestään tuntemattomien kanssa.

Kädet näpyttelevät tietokonetta

6. Kehu itseäsi rohkeasti!

Kun profiilisi on valmis ja olet saanut luotua verkostoja, tee visuaalisesti houkutteleva CV esimerkiksi ilmaisen suunnittelutyökalun Canvan avulla ja jaa se saatesanojen kanssa omalle Linkedin-sivullesi. Voit pyytää ihmisiä tykkäämään, kommentoimaan ja jakamaan kesätyöhakuasi näkyvyyden vuoksi.

Linkedin on hyvä paikka harjoitella itsensä kehumista, sillä sitä taitoa tarvitaan työelämässä! Kerro avoimesti, millaisia taitoja sinulla on, mitkä ovat parhaat luonteenpiirteesi, millaisista ominaisuuksista olet saanut positiivista palautetta ja mitä haluat vielä oppia

7. Hae useampaan työpaikkaan

Työnhaussa ei kannata jäädä liian pitkäksi aikaa odottamaan vastausta vain yhdeltä yritykseltä tai yhdestä työpaikasta, vaan kannattaa heittää useampi verkko vesille samaan aikaan. Jokainen rekrytoija ja yritys ymmärtää, että työnhaussa on oltava aktiivinen, jotta ei jää ilman työpaikkaa.

Kannattaa kuitenkin sitoutua työhaastatteluprosesseihin ja olla rehellinen omasta työnhaun tilanteesta ja työtarjouksen tullessa tarttua siihen. Jos hakemuksien lähettely ja jatkuva yhteydenpito yrityksiin tuntuu raskaalta, voit ottaa työnhakuusi avuksi henkilöstöpalvelualan yrityksen!

Workerin työntekijä istuu ja hymyilee ja lukee Workerin esitettä

8. Henkilöstöpalvelun avulla ehdit saada vielä kesätyön

Kun haet töitä henkilöstöpalvelualan yrityksen kautta, saat monta hyötyä. Me nimittäin…

  • Kartoitamme osaamisesi ja toiveesi työnhaun suhteen.
  • Tarjoamme monipuolisia työmahdollisuuksia eri aloilta toiveidesi mukaan.
  • Voimme esitellä sinut ja markkinoida osaamistasi usealle asiakasyritykselle.
  • Vastaamme kysymyksiisi ja autamme työnhakuun ja työllistymiseen liittyvissä asioissa.
  • Jos työllistyt kauttamme, olemme luotettava työnantaja, joka tarjoaa vähintään TESin mukaisen palkkauksen, työterveyshuollon, vakuutukset, työntekijäetuja ja sujuvan palkanmaksun.

Tsemppiä kesätyön hakemiseen, toivottavasti nähdään pian Workerilla!

Worker uutiskirje

Tilaamalla Worker-uutiskirjeen saat mm. ajankohtaista tietoa työpaikoista, vinkkejä työnhakuun sekä tietoja eri koulutusmahdollisuuksista.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Registration is currently disabled.

Forgotten Password